Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 februari 2012 door Jeffrey Schipper

"Belangrijk dat mensen blij zijn met hun kerk"

"Vroeger schaamde ik mij ervoor mensen mee naar de kerk te nemen. Nu vind ik het belangrijk, dat mensen blij zijn met hun kerk," zegt een medewerker van City Life Church, onderdeel van Hillsong Londen. "Het gaat ons allemaal om God en het gaat God allemaal om mensen. We vinden het belangrijk dat er nieuwe mensen naar onze kerk komen, in contact komen met mensen om ze vervolgens in contact te brengen met anderen. Wanneer iemand onze kerk bezoekt, willen we ook goed voor die persoon zorgen."

"Als kerk bestaan we 16 jaar. We hebben altijd gezocht naar kerken, die een voorbeeld voor ons zijn. Dat zijn kerken die groeien en relevant zijn in de westerse wereld. In 2005 gaf Hillsong United een concert in ons gebouw in Den Haag. Toen is ons eerste contact met Hillsong ontstaan. Vervolgens werd het contact intensiever. We kwamen er niet alleen achter, dat ze hele goede muziek maakten, maar dat er ook een hele grote kerk achter zit. Hillsong probeert relevant te zijn voor de westerse samenleving door middel van passie en liefde voor de lokale gemeente om vervolgens van daaruit vrucht te dragen."

Kritiek
Er is ook kritiek op de City Life Church. In de diensten zou het vaak gaan om show, waardoor regelmatig 'hip christendom' wordt gebruikt. "Ik kan niet achter die kritiek staan, omdat we vrucht dragen. We zien tientallen mensen binnenkomen, maar ook mensen voor het eerst een keuze maken voor Jezus Christus. Wij hebben er alles voor over om mensen in onze buurt in aanraking te laten brengen met God. Paulus zei: Ik ben alles voor iedereen geworden om enkelen te winnen. Ik geniet van de shows, die we hebben en dat doen we om relevant te zijn in deze maatschappij. Je kunt ons een 'showkerk' noemen, maar onze liefde voor God en passie is oprecht."

Volgens haar doet de kerk veel op het gebied van evangelisatie. "City Life Girls is één van onze vele events. Dat is een programma, speciaal voor vrouwen met show, dans en multimedia – toegepast op vriendschappen en relaties. Verder worden onze diensten uitgezonden bij TV West. Het komt regelmatig voor dat mensen aan de hand van een tv-uitzending onze kerk bezoeken. Ook bezoeken we bijvoorbeeld mensen die terminaal zijn." City Life Church heeft gemeenten in Den Haag, Utrecht en Den Helder.

Van 3 tot en met 5 oktober organiseert Hillsong United haar jaarlijkse conferentie in Den Haag. Een week later start een tweede conferentie in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen