Nieuws

03 februari 2012 door Rik Bokelman

Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen

Gert-Jan Segers en Marten de Vries komen binnenkort met hun nieuwe boek 'Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen'. Met het boek willen ze vanuit hun achtergrond christenen helpen om de kernwaarden van het christelijk geloof te begrijpen tegen de achtergrond van de islam. Moslims begrijpen vaak niet veel van de Drie-eenheid of denken dat het christelijk geloof wel 'erg makkelijk' is, 'omdat je toch wel wordt vergeven.' CIP sprak over het nieuwe boek met Gert-Jan Segers.

Segers, nu werkzaam bij het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie, is als zendeling uitgezonden geweest naar Egypte: "Daar kom je op een indringende manier met de islam in aanraking. Ik heb daar verschillende dingen geleerd. In de eerste plaats ben ik ontzettend onder de indruk van degenen met een islamitische achtergrond die tot Jezus Christus komen. Ze zijn vaak bereid om de hoogste prijs voor hun geloof te betalen en ik heb ook van dichtbij meegemaakt dat ze dat daadwerkelijk deden. Bovendien heb ik het unieke van Jezus Christus leren ontdekken. Bij de islam moet je goed leven vanuit eigen kracht. Het evangelie zegt dat we slechter zijn dan we denken, maar dat God ook genadiger is dan wij denken. Tenslotte heb ik de kracht van het evangelie ontdekt. Ik heb ex-moslims ontmoet, die christen werden, enkel doordat ze de Bijbel lazen."

Segers en de Vries schreven het boek niet zomaar. Gert-Jan: "Het boek gaat uit van de vooronderstelling dat we in Nederland steeds meer in aanraking komen met moslims. Dat is overigens ook zo, aangezien er steeds meer moslims in ons land zijn. Veel christenen hebben een vijandig beeld bij moslims van terroristen en dergelijke. Anderen, die wel eens met moslims in gesprek zijn geweest, zijn geneigd om naar de andere kant door te slaan. Ze vinden moslims respectvol over Jezus en geloven dat we eigenlijk in dezelfde God geloven. Deze twee standpunten slaan allebei door. Wij willen door dit boek juist helpen om dichtbij het evangelie te blijven en tegelijkertijd dichtbij moslims te komen."

Recent kwam er een asielzoekster in aanraking met mensen uit de kerk van Segers: "Ze raakte geïnteresseerd in de Bijbel en het christelijk geloof. Vervolgens kreeg ze
een droom en kwam ze in gesprek met Arabische christenen. Daardoor is ze in de Bijbel gaan lezen en veranderd. Dat heeft mij doen inzien dat het uiteindelijk altijd om persoonlijke kennismaking met Jezus Christus zelf gaat. Niet zozeer om argumenten, al kunnen die zeker helpen." 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify