Kinderen leren door DVD het evangelie kennen

02-02-2012 door Jeffrey Schipper
De DVD Goed Nieuws helpt kinderen stap voor stap de Bijbel door te gaan. "We hopen dat zondagsscholen en kerken hier dan ook gebruik van maken," zegt Jaap Westerink namens Gospel Recordings Nederland (GRN). Bij het bekijken van de DVD worden kinderen door middel van 40 illustraties meegenomen door de Bijbel vanaf de schepping tot aan de opstanding van Jezus. Bij de beelden wordt door meerdere personen in begrijpelijke en toegankelijke taal uitleg gegeven. Ook wordt verteld hoe men kan leven op een manier zoals God het bedoeld heeft.

"Het project is niet nieuw en werd al eerder in 1.200 talen gebruikt," vertelt Westerink. "Met name onder onbereikte bevolkingsgroepen wordt er gebruik van gemaakt. Mensen horen in eigen stamtaal - de taal van hun hart - wat ze op de plaatjes zien. Daardoor raken ze vertrouwd met de Bijbel. Voor volwassenen in de westerse maatschappij is dat niet geschikt. Maar we zagen voor kinderen wel mogelijkheden iets soortgelijks te maken. Twee leraressen hebben dat script voor kinderen aangepast, dat vervolgens is ingesproken door een meisje en een jongetje."

Wereldwijd
We werken internationaal vanuit 40 kantoren wereldwijd. Met name onder onbereikte bevolkingsgroepen vindt verspreiding van materialen plaats. Hoeveel er gedistribueerd wordt, weten we niet. Het aantal talen in landen als China en India is ongekend. Vanuit Nederland denk ik dat we met zo’n 200 tot 300 talen werken. Westerink voegt toe dat er in twee weken tijd inmiddels al meer dan 500 DVD's  zijn verkocht. "We hopen dat kinderen ook hun vriendjes en vriendinnetjes enthousiast maken."

Op de website van GRN zijn al die opnames beschikbaar in mp3-formaat om te downloaden, maar ze kunnen ook op CD geleverd worden. De totale lengte van de DVD bedraagt ongeveer 26 minuten en is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De DVD is inmiddels verkrijgbaar bij GRN, Ecovata en de christelijke boekhandels.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Kinderen leren door DVD het evangelie kennen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!