"Miljoenen mensen in Nederland hebben niet van Jezus gehoord"

30-01-2012 door Rik Bokelman

Komend jaar organiseert Go and Tell "Iedereen moet het weten avonden" door heel Nederland. De avonden dienen als 'evangelisatieopwarmer' voor kerken. CIP sprak erover met Laurens Lagerwerf, die werkzaam is bij Go and Tell.

Lagerwerf: "We zijn erop gekomen omdat wij het heel belangrijk vinden dat vanuit de kerk evangelisatie weer op de agenda komt te staan. Natuurlijk wordt er binnen de kerk wel aan evangelisatie gedacht, maar het moet veel meer gaan leven. De grote opdracht moet voor een ieder persoonlijk worden op de plaats waar je in de maatschappij gezet bent. Het moet weer gaan leven zodat mensen aan de slag gaan om Nederland weer te gaan bereiken. Evangelisatie heeft naar mijn mening niet altijd prioriteit binnen de kerk. De kerk heeft de afgelopen honderd jaar ontzettend veel leden verloren en de nood in ons land is groot. Waar rond 1900 slechts twee procent van de bevolking aangaf niet gelovig te zijn, is dat nu ruim veertig procent."

"Er zijn miljoenen mensen in ons land die nog niet gehoord hebben wie Jezus is", vervolgt Lagerwerf. Deze avond is er echt op gericht om christenen uit te dagen om aan de slag te gaan met evangeliseren en getuigen. We willen dat mensen zich er bewust van worden van de noodzaak van evangelisatie. Als er bewogenheid komt in de harten van mensen, wordt dat de motor om ook echt aan de slag te gaan met evangelisatie."

De avonden vinden plaats in Vlissingen, Vroomshoop, Haarlem, Etten-Leur, Huizen, Soest, Heerlen, Wierden en Heerhugowaard. De avonden, waarbij de toegang vrij is, starten om 19:30 uur. Voor meer informatie kunt u hier kijken.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Miljoenen mensen in Nederland hebben niet van Jezus gehoord"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!