"Discotheek op Urk werd centrum van God"

27-01-2012 door Rik Bokelman
In zijn jonge leven maakte Ds. T.J. Korten een opwekking onder jongeren mee op Urk. Nu is hij predikant in Asperen en heeft hij een passie voor evangelisatie: "Ik verhuisde naar Schiedam, waar 40.000 mensen woonden. Ik zag op zondagmorgen echter geen deurtjes open gaan. Ik werd zeer met nood bewogen, omdat ik me bedacht dat die mensen allemaal verloren konden gaan. Wat nu als als die mensen naar de hel gaan?"

De predikant woonde in zijn jonge jaren op Urk en bezocht daar ook de kerk: "Vrijwel iedereen bezoekt een kerk op Urk, dat zegt lang niet alles. Toen ik een jaar of twintig was, kwam ik tot levend geloof en veranderde ik compleet en kreeg ik als het ware een 'pinkstertik'. Er was toen een koffiebar, waar geëvangeliseerd werd en daar ben ik gaan meehelpen. Dat is een ontzettend gezegende tijd geworden. De koffiebar begon met twee vrouwen, die gingen bidden voor de jongeren en bestaat nu nog steeds. Er waren toen nog niet heel veel cafés. Jongeren bouwden vaak zelf feestjes in visserijboxen. Door de weeks zat opa daar netten te maken en in het weekend gingen de jongeren daar feesten. Wij trokken er op uit om te vertellen wie de Heere Jezus voor ons was. Daar is ontzettend veel zegen uit voortgekomen, van predikanten tot ouderlingen. De koffiebar is ook een begrip geworden op Urk. Op een locatie waar vroeger een discotheek zat, zitten nu de koffiebar en het jeugdwerk van de Christelijk Gereformeerde Kerk. Die discotheek is het centrum van God geworden."

Korten: "Randkerkelijken komen niet vanzelf de kerk binnenrollen. We moeten erop uit gaan en laten zien wie Jezus is. Daarvoor is wel eerst geestelijke vernieuwing en verdieping en een herleving binnen de kerk zeer hard nodig. We houden ons namelijk met de verkeerde dingen bezig. Door Woord en Geest moet ons innerlijk veranderd worden. We moeten innerlijk veranderen! De oude ik moet afsterven en er moet een innerlijke vernieuwing plaats vinden. Ik merk bijvoorbeeld dat jongeren het al heel snel over de gave van tongen en profetie hebben, maar dat de basis rechtvaardiging van de goddeloze, trouw Bijbel lezen, bidden, geloofsgehoorzaamheid wel eens vergeten wordt. De basis is dat we gerechtvaardigd zijn in het bloed van Christus. Van daaruit word je geheiligd en mag je anderen vertellen wat de Heere Jezus Christus voor jou betekent."

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Discotheek op Urk werd centrum van God"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!