Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2012 door Jeffrey Schipper

"God kijkt niet naar onze gehoorzaamheid"

Wanneer christenen twijfelen aan de kracht van het bloed van Christus komt dat doordat ze niet beseffen wat God ziet in dat bloed, stelt evangelist Dick van Scharrenburg naar aanleiding van de tabernakel. De tabernakel was het heiligdom waar de Israëlieten God dienden, toen ze veertig jaar onder leiding van Mozes door de woestijn trokken op weg naar het beloofde land. Van Scharrenburg spreekt al jaren over de tabernakel op scholen, in kerkdiensten en bij verenigingen. Zijn boekje hierover werd wereldwijd miljoenen keer gedrukt. Om de lessen hierover zichtbaar te maken heeft de evangelist vrijdag een nieuwe maquette van de tabernakel - gemaakt door een ontwerpbureau - ontvangen. Hij legt in een interview met CIP.nl wat lessen over de tabernakel uit. "Ik kan tien uur ononderbroken over de tabernakel praten."

"Om ons leven als kind van God zichtbaar te maken zijn tenminste twee dingen nodig: geloven in de kracht van het bloed en gebruikmaken van het wasvat om ons dagelijks te reinigen," legt van Scharrenburg uit. "Als gelovigen zijn we in Christus ontdaan van al onze zonden. Onze positie is dat wij een kind van God zijn geworden. In de praktijk moeten onze handen en voeten gewassen worden omdat we dagelijks verkeerde dingen doen, ook via onze ogen, oren en gedachten. Die zonden moeten we belijden en bij het wasvat zien wij Christus die de bron is van onze reiniging. Beide symbolen van reiniging zien wij ook op het kruis waar uit de zijde van Jezus water en bloed komt."

Brandoffer
Van Scharrenburg: "Het brandoffer staat voor de gehoorzaamheid van Gods Zoon. Wanneer ik geen vreugde ervaar en minder vrucht draag, kan dat komen doordat ik niet kijk zoals God kijkt. Het brandoffer wijst naar datgene wat Christus in gehoorzaamheid aan God gedaan heeft namelijk ‘Zijn leven geven als een zoenoffer’. Wij hebben de verplichting om Zijn offer te gedenken. We zijn bekleed met de gehoorzaamheid van Christus zoals de priester zich kleedde met de huid van het brandoffer. Via het brandoffer kijkt God naar ons alsof we nog nooit iets verkeerds hebben gedaan."

"In deze tijd van de genade mogen we doorlopen en komen voorbij het voorhangsel in het Heilige der heiligen, om met God te kunnen spreken en de relatie met Hem te onderhouden. De kracht om te gehoorzamen is in de mens totaal niet aanwezig. De wet was in het Oude Testament opgeborgen achter het voorhangsel, op een plek waar niemand ooit kon komen. De les die we hieruit kunnen trekken is, dat alleen de hogepriester toegang had tot God. De rest bestond bij de gratie van wat de hogepriester deed. Zo bestaan ook wij bij de gratie van de Here Jezus die gezeten is op de troon van God, van waaruit onze relatie met Hem op een volmaakte manier tot stand kan komen."

Klik hier als u Dick van Scharrenburg wil uitnodigen voor een presentatie over de tabernakel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen