Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 november 2011 door Patrick Goede

"Antichrist komt voort uit de kerk"

"Johannes schrijft dat de geest van de antichrist, die komen zal, al in deze wereld aanwezig is. Deze geest is niet een ver van ons bed show. Hij manifesteert zich voornamelijk binnen de kerk." Dat meent theoloog Johan Scheeperveld in een interview met CIP.
 
Scheeperveld heeft de laatste jaren een studie gemaakt over het Bijbelboek Openbaringen en de eindtijd: "Daar kun je natuurlijk alle kanten mee op en is voor vele uitleggingen vatbaar. Daardoor ontstaan er veel verkeerde gedachten en meningen. Dat betekent echter niet dat we het boek en de profetie links moeten laten liggen, zoals behoorlijk veel mensen binnen de kerk doen. Er staat namelijk aan het eind van het Bijbelboek dat wanneer je het boek niet serieus neemt en je er iets van af of toe doet, je daar de consequenties van moet dragen. Dat is nogal wat! Laten we biddend dit Bijbelboek onderzoeken."
 
De theoloog is door zijn studie vooral geïnteresseerd in de antichrist: "Vroeger dachten veel mensen dat het de paus was. Nu roepen ontzettend veel christenen dat de antichrist uit de islam voort moet komen. Mijns inziens komt hij echter voort uit de kerk zelf. Als je goed de diverse teksten leest, lijkt hij ontzettend veel op Christus en zal vele kerkelijken verleiden. Gelukkig hebben we als christen onderscheidingsvermogen, maar degenen die in de kerk zitten zonder wederomgeboren te zijn, zullen verleid worden door deze antichrist. Het is eigenlijk ook logisch dat dit voornamelijk zijn doelgroep is. Zij horen namelijk het Evangelie. De duivel vindt het wel prima dat er moslims, atheïsten en boeddhisten zijn. Die moeten toch niets van Jezus hebben, dus die laat hij lekker met rust."
 
"Ook de geest van de antichrist die al in de wereld is, komt voornamelijk van binnen de kerk. Johannes spreekt over deze geest en bedoelt daarmee dat de gedachten van de antichrist al aanwezig zijn binnen deze wereld. Dat is absoluut niet iets wat ver van ons bed af staat. Dat gebeurt om ons heen in kerken in ons land. Wat te denken van gezamenlijke diensten organiseren met kerken die een alverzoening aanhangen. Dat is een pure dwaalleer, want met alverzoening is Jezus' offer slechts symboliek. Alles moet wijken voor tolerantie, ook binnen de kerk. Dat daarbij vaak de boodschap van Jezus Christus in het nauw raakt, nemen velen voor lief. Dat is naar mijn mening de geest van de antichrist, die op slinkse wijze ons bij de Heer vandaan wil houden." 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen