Nieuws

25 oktober 2011 door Rik Bokelman

Vrijgelaten terrorist: 'Ik probeer weer Joden te doden'

Wafa al-Bis kreeg vorige week een nieuw leven, toen ze als een van de 1.027 gevangen terroristen werd vrijgelaten door Israël in ruil voor Gilad Shalit. Maar anders dan redelijke mensen die een tweede kans krijgen, zei Bis dat ze opnieuw een zelfmoordterrorist wil worden.

Bis werd in 2005 gearresteerd, toen soldaten bij een grensovergang tussen Gaza en zuid Israël een bom van 22 pond in haar ondergoed genaaid vonden. Bis wilde een ​​vergunning voor medische behandeling in Israël te gebruiken om in het ziekenhuis te komen en dit op te blazen. In plaats daarvan probeerde ze de soldaten doden die haar tegenhielden, maar de ontsteker was defect.

Na zes jaar in de gevangenis, en ondanks dat ze is vrijgelaten door Israël, heeft ze geen spijt en zal ze opnieuw proberen mensen te doden.

"Zolang er bezetting is in geheel Palestina worden [dat wil zeggen een Palestijnse staat alleen in Judea, Samaria en Gaza zal niet genoeg zijn], zullen martelaren zich verzetten en vechten, en ik zal een van de eerste strijders zijn", vertelde Bis aan de Daily Telegraph in Londen. "Dit is een eervolle zaak en ik wilde wel drie maal zelfmoordterrorist zijn als dat kon."

Bis is niet de enige. Veel meer vrijgelaten terroristen hebben gezworen weer geweld te gaan gebruiken. In tegenstelling tot eerdere uitwisselingen heeft Israël niet eens de gevangenen overeenkomsten laten ondertekenen om niet terug te keren naar terroristische activiteiten. Men wist dat ze dit hoe dan ook toch doen.

Een andere ex-gevangene die van plan is om opnieuw onschuldige Joden aan te vallen is Ahlam Tamimi. In 2001 was Tamimi de bestuurder voor een zelfmoordterrorist, die de Sbarro pizzeria in het centrum van Jeruzalem opblies, daarbij 16 mensen doodde en 130 verwondde. Onder de dodelijke slachtoffers waren zeven kinderen en vijf leden van een gezin. Tamimi is naar het buurland Jordanië gestuurd, als één van de voorwaarden voor haar vrijlating. In een interview met AmmonNews in het weekend zei ze: "Ik heb nooit spijt gehad van wat ik heb gedaan, en indien ik nog een kans krijg doe ik het weer."

Verwacht wordt dat in de weken na de gevangenenruil nog veel meer vrijgelaten Palestijnen met lokale media zullen spreken en hun toekomstplannen bekend maken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify