Nieuws

27 september 2011 door Rik Bokelman

Opnieuw van godslastering beschuldigde christen overleden

International Christian Concern (ICC) meldt dat een christelijke, van godslastering beschuldigde man op 9 september in de gevangenis is overleden aan een behandelbare ziekte omdat autoriteiten geen medische zorg verleenden.

Volgens het autopsieverslag is Aslam Masih overleden aan knokkelkoorts. Een lokale christelijke mensenrechtenorganisatie vroeg de gevangenisautoriteiten Masih daarvoor te behandelen, maar zij ontzegden Masih die behandeling onder het mom van veiligheidsrisico’s.

Begin 2010 arresteerden de politie Masih, nadat twee leden van de Tablighi Jammat (een islamitische missionaire groep) hem beschuldigden van godslastering. In eerste instantie liet de politie Masih weer vrij vanwege gebrek aan bewijs, maar later arresteerde zij hem opnieuw nadat hij onder druk was gezet door radicale moslims.

Jonathan Racho, International Christian Concern’s Regiomanager voor Zuid-Azië, zei: "Aslam Masih is het laatste slachtoffer van de wrede blasfemiewet in Pakistan. Ook nu weer heeft Pakistan zijn totale minachting laten zien voor de levens van zijn religieuze minderheden. We verzoeken de internationale gemeenschap dringend om druk uit te oefenen op Pakistan ter bescherming van de rechten van Christenen en andere kwetsbare groepen in het land."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher