Nieuws

11 september 2011 door Jeffrey Schipper

"Festival manier om Gods liefde over te brengen"

Steeds vaker maken kerken op de Britse eilanden gebruik van festivals om het evangelie over te brengen. Kerken in zeven Britse steden organiseerden deze zomer allemaal festivals om hun omgeving te bereiken met het evangelie. Kerkleiders verwachten dat er in de toekomst nog veel meer kerken zullen volgen.

"We worden voortdurend herinnerd aan de manier waarop onze samenleving is verdeeld," vertelt voorganger Joanne Cox. "Festivals helpen om een gemeenschap bij elkaar te brengen en ons bewust te maken van spannende en mooie dingen die binnen onze gemeenschap plaatsvinden." Baptistenpredikant Osoba Otaigbe sluit zich hierbij aan. "Festivals zijn een geweldige manier om Gods liefde over te brengen en om relaties op te bouwen. Bovendien is het een middel om de teamgeest onder de organisatoren te versterken."

De organisatie Share Jesus International (SJI) coördineert festivals in het centrum van Londen. SJI organiseerde onlangs een trainingsdag waarbij kerken advies werd gegeven over het delen van het verspreiden van het evangelie. Volgens een deelnemer van de trainingsdag was het programma informatief, interactief, praktisch en to the point. "Het is een must als je van plan bent om een festival te organiseren," aldus David Shosanya.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher