Nieuws

25 augustus 2011 door Jeffrey Schipper

Tienduizenden Haïtianen aanvaarden Christus

God is in Haïti op wonderlijke wijze bezig, laat Bill Conard weten. "We hebben duizenden mensen tot geloof in Christus zien komen. Toen we het land verlieten zeiden we: 'Alleen God kan dit mogelijk maken. Dit is Zijn werk en een antwoord op ons gebed'," zegt de vice-voorzitter van de organisatie Billy Graham Evangelistic Association (BGEA). Door media-uitzendingen van 'My Hope Haiti' hebben tienduizenden mensen Christus aanvaard.

De uitzendingen bereiken de Haïtianen via tv, radio en draagbare projectors. Het evangelie is op twintig verschillende radiostations te horen. Verder werd het programma getoond op zeven nationale en lokale tv-zenders. Maar de meeste huizen hebben geen tv, zodat in afgelegen gebieden is gekozen voor mini-projectoren. Deze mini-projectoren hebben ongeveer dezelfde grote als een smartphone. Conard: "God heeft op prachtige manieren gewerkt, ver boven onze verwachtingen en hoop. Het project werd veel groter dan verwacht."

Zambia
Onder de naam 'My Hope Zambia' vindt in Zambia hetzelfde plaats. "Mensen denken dit een tv-project is, maar dat is niet zo," voegt Conard toe. "Tv is het medium, maar waar het project op gebaseerd is, zijn de persoonlijke getuigenissen van christenen." Mensen in Zambia nodigen vrienden, familie en buren uit om het programma te bekijken en delen vervolgens hun eigen getuigenis, zodat mensen Jezus Christus aanvaarden als hun Verlosser.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher