Nieuws

19 augustus 2011 door Jeffrey Schipper

"Juist in de Biblebelt staan de meeste zuipketen"

"We zien dat er onder jongeren steeds meer gedronken wordt. Christenjongeren gaan daarin mee. Ze zitten niet op een eilandje," zegt Theo van der Sluijs namens Stichting Voorkom! Gisteren verscheen op CIP.nl het artikel 'Jonge christenen drinken zelden alcohol', na een onderzoek onder Amerikaanse christenen. "Maar de Amerikaanse cultuur verschilt heel erg van de Nederlandse. 'Een christen hoort niet te drinken', is typisch Amerikaans."

Van der Sluijs wijst op het begrip 'comazuipen'. "Dat wil zeggen dat je op jonge leeftijd, in korte tijd, zoveel alcohol tot je neemt dat het lichaam dat niet meer kan verwerken, waardoor je uiteindelijk in coma raakt. Wij zeggen niet dat je niet mag drinken, maar de Bijbel maakt wel duidelijk dat te veel drinken niet goed is." Zouden kerken hier meer aandacht aan moeten besteden? "Absoluut," antwoordt hij. "Juist in de Biblebelt zijn de meeste zuipketen te vinden. Op reformatorische scholen neemt men massaal hun toevlucht tot alcohol. Daarom vind ik dat we met grote krachtsinspanning voorlichting moeten geven."

Van der Sluijs sprak eerder op CIP.nl over alcoholproblemen onder christelijke jongeren. Klik hier voor het artikel "Onder christenen wordt te veel gedronken". Klik hier om de website van Voorkom! te bezoeken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify