Nieuws

23 juni 2011 door Jeffrey Schipper

Islam snel groeiende religie in Australië

De islam is één van de snelst groeiende religies in Australië, zo meldt de Australische ambassadeur in Indonesië. Greg Moriaty (foto) voegt toe dat de islam in belangrijke mate bijdraagt tot het succes van Australië en de hedendaagse cultuur. De ambassadeur maakte deze opmerkingen in een verklaring naar aanleiding van het bezoek van drie islamitische leiders uit Indonesië die onlangs een bezoek brachten aan Australië.

Het bezoek van de islamitische delegatie maar deel uit van een uitwisselingsprogramma tussen de twee landen die ernaar streven relaties met elkaar op te bouwen. Moriaty zegt te hopen dat de delegatie de culturele diversiteit van moslims in Australië aantoont, die bestaat uit zeventig verschillende etnische achtergronden. De Indonesische moslims brachten een bezoek aan Melbourne, Sydney en Canberra om diverse leiders en religieuze vertegenwoordigers te ontmoeten.

Australië heeft geen officiële staatsgodsdienst en de Australische grondwet beschermt de vrijheid van godsdienst. Het christendom is de grootste religie op basis van de nationale volkstelling in 2006. Van de Australiërs noemt 63,9 procent zich christen. De islam is met slechts 1,7 procent de op drie na grootste religieuze groepering van het land.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!