Nieuws

03 mei 2011 door Patrick Simons

"Iedere christen hoort te weten hoe geestelijke gaven werken"

"De kerk moet weer de kerk worden, pas dan kunnen we een belangrijke invloed in deze wereld krijgen. Waarom wordt er elke zondag gepreekt wat we wel en niet moeten doen? We moeten er op uit gaan. Uiteraard moeten we mensen onderricht geven over wat het koninkrijk van God inhoudt, maar ze moeten ook weten dat ze er op uit moeten gaan. Het zou in de herberg ontzettend stil worden als er geen 
Samaritanen meer zijn om de mensen in nood op te zoeken." Dat zegt Jan Zijlstra in een video-interview met CIP.

Zijlstra: "Ik ken iemand die op zijn werk zat en tegenover hem zat iemand die altijd pijn had, maar niets over de Heer wilde weten. Uiteindelijk kreeg hij hem zo ver dat hij samen met zijn vriendin één van onze diensten bezocht. Toen ze er een poosje waren zei zijn vriendin dat ze weg wilde, hij wilde echter nog even blijven luisteren. Even later was hij het beu en vroeg hij aan zijn vriendin of ze meeging. Dit keer wilde zij echter niet meer weg. Beiden zijn die avond tot levend geloof gekomen en hebben hun leven aan Jezus gegeven. Een week later nam hij zijn familie mee naar een campagne en weer een week later nam zij haar familie mee. Allen kwamen tot geloof in de Heer! Dat is wat God wil doen: mensen aanraken. Dat is de kracht van het Evangelie, als we die kracht brengen en prediken komen er overal veranderingen en op die manier wil God Zijn koninkrijk bouwen." 

"We zijn heilig en zo horen we ook te leven. Als we echter een lijstje maken met dingen die wel en niet mogen zijn we altijd ontevreden. We horen als christenen allemaal te weten hoe de geestelijke gaven werken. Deze gaven zijn namelijk noodzakelijk om te weten wat de wil van God is. Pas als de kerk weer de kerk wordt, hebben we een antwoord op de nood van degenen die niet bij de kerk horen", besluit Zijlstra.


Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher