Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 april 2011 door Jeffrey Schipper

'Christenen leven gezonder en langer'

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat degenen die geloven in God niet alleen gezonder leven, maar ook zeven jaar aan hun leven toevoegen. Gelovigen gaan positiever om met ziekte, herstellen sneller en beschermen zich beter tegen toekomstige ziekten. Dit onderzoek is gedaan door Alex Bunn en David Randall en gepubliceerd door het Britse Christian Medical Fellowship (CMF).

Uit één van de onderzoeken, waar meer dan 20.000 volwassenen aan deelnamen, blijkt zij die regelmatig naar de kerk gaan zeven jaar toevoegen aan hun levensverwachting. Voor de deelnemers met een Afrikaanse achtergrond was dat zelfs veertien jaar extra. CMF benadrukt dat gezondheidsvoordelen afhankelijk zijn van hoe toegewijd christenen zijn aan hun geloof. Mensen die werkelijk aan God gewijd zijn houden zich bijvoorbeeld minder bezig met problematisch alcoholgebruik, roken en permissief seksueel gedrag.

Geestelijke verzorging
Artsen zijn voorstander van geestelijke verzorging, maar met de nodige voorzichtigheid, omdat ze willen voorkomen dat patiënten suggereren dat ziekten worden veroorzaakt door een gebrek aan religieuze toewijding. Het onderzoek benadrukt dat, hoewel het geloof fysieke voordelen oplevert, het christelijk geloof niet beoordeeld mag worden op materiële voordelen. Wel zou het geloof beoordeeld mogen worden op de vraag of het christenen helpt niet te vertrouwen op zichzelf, maar op God.

"Het bevorderen van de gezondheid moet voor christenen niet de voornaamste reden zijn om te geloven in Christus. Jezus kwam in de wereld voor een veel diepere verandering in mensenlevens dan genezen van ziekten," aldus CMF.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!