Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2011 door Redactie

Vorm geen ongelijk span met ongelovigen

De Bijbel gebied ons: "Trekt niet het vreemde juk met de ongelovigen aan – sluit geen ongelijk verbond met hen" (2 Corinthiërs 6:14). Het juk is een duidelijk symbool van het huwelijk. Het voorbeeld gaat over twee ossen die een ploeg trekken – ze symboliseren een man en zijn vrouw verenigd en samenwerkend voor de Heer. In het oude testament was het voor Gods volk verboden om een os en een ezel samen te laten ploegen (Deuteronomium 22:10), omdat deze twee dieren een verschillende natuur hadden. De gelovige heeft ook een andere natuur dan de ongelovige. Vandaar dat de Bijbel zegt, "welke gemeenschap heeft het licht met de duisternis? Hoe kan er harmonie zijn tussen Christus en de Duivel? Welke overeenkomst is er tussen een gelovige en een ongelovige?" (2 Corinthiërs 6:14 - 15).

Het is duidelijk dat als je als kind van God een ongelovige huwt (die een kind van de duivel is volgens Johannes 8:44; 1 Johannes 3:10), je schoonvader de Duivel zelf zal zijn! Met een dergelijke schoonvader, kun je er zeker van zijn dat je daar de rest van je leven problemen mee zult krijgen.

Sommige gelovigen zullen dat tegen spreken en zeggen dat als je een ongelovige huwt, je de ziel van deze kunt redden van de hel. Echter als dat argument geldig zou zijn, dan zou een almachtige God alle gelovigen aanmoedigen om ongelovigen te huwen! Waarom heeft Hij dat dan niet gedaan in Zijn Woord? Omdat Hij het huwelijk zeker nooit bedoeld heeft als een methode om zielen te redden. Dus kan niemand van de Heer verwachten dat Hij aan een on-Bijbelse list om zielen te winnen Zijn ondersteuning geeft! Als je partner niet bekeerd is voor het huwelijk, dan is het erg onwaarschijnlijk dat dit daarna nog gebeurd. In elk geval dat een gelovige een ongelovige huwt, dan is dat altijd een duidelijke schending van het gebod in de Bijbel en een openlijke ongehoorzaamheid aan de Heer. Het zou dan ook arrogant zijn om te vragen of God van Zijn kant dat huwelijk zal zegenen.

De Heer kan nooit, in geen enkel geval, het huwelijk toestaan tussen een van Zijn kinderen en een ongelovige. En laat ik hier nogmaals herhalen, zodat het niet vergeten wordt, dat een nominaal christen net zo goed een ongelovige is als een niet-Christen of een atheïst. Het is onnodig om voorbeelden te geven van sommige gelovigen wiens ongelovige partner zich na het huwelijk bekeerde, want je moet je laten leiden door het Woord van God en niet door het voorbeeld van anderen. Zij die het beste van God verlangen moeten voor zichzelf bepalen dat zij liever vrijgezel blijven dan dat zij gehuwd zouden zijn met een ongelovige.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen