Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 februari 2011 door Jeffrey Schipper

Opwekking leidt duizenden moslims tot Christus

Terwijl een groot gedeelte van Noord-Afrika en het Midden-Oosten in opstand komen, beleeft de kerk in Algerije een herleving. Door middel van dromen en visioenen keren moslims zich tot Christus. In een land dat velen als ‘gesloten’ voor het Evangelie beschouwden, en waar bekeringsijver illegaal is, weiden velen zich nu toe aan God. Predikant Raba vertrouwde in Algerije op jonge leeftijd zijn leven toe aan Christus. Nu wil hij de regio Kabylië bereiken met Christus.

"Een groep begon rond 1990 met vasten en gebed, en een jaar later volgde er een opwekking," vertelt Raba. "Destijds gingen we dorpen in waar toen geen christenen waren. We gingen in gebed en een paar maanden later kregen we te horen dat mensen tot Christus waren gekomen. Mensen hadden visioenen gekregen en sommigen hadden christelijke radioprogramma’s ontdekt. Wij deelden niet direct het Evangelie met veel mensen. In plaats daarvan predikte God het Evangelie Zelf. Er ontstond een opwekking in de regio Kabylië die nu nog steeds verder gaat."

Enorme groei
Naar schatting 80.000 ex-moslims hebben zich vanaf die periode tot Christus gekeerd. Sommige kerken hebben een ongelooflijke groei ondergaan, waaronder de Tizi Ouzou gemeente die met twaalf leden begon en nu iedere kerkdienst 900 gelovigen telt. Er zijn in het gebied zoveel mensen tot Christus gekomen, dat het steeds moeilijker wordt hen te voorzien in predikanten en onderwijs. "Onze grootste uitdaging is mannen en vrouwen te trainen tot een voorganger om gelovigen in diverse dorpen en steden te bereiken," verklaart de Algerijnse kerkleider Youssef Ourahmane.

In 2010 heeft de Algerijnse regering voor het eerst subtiele manieren gevonden om druk op de kerk uit te oefenen. Zo werd vorig jaar een christen gearresteerd omdat hij tijdens de islamitische vastenmaand ramadan aan het eten was. Ondanks pogingen van de regering om de groei van het christendom tegen te gaan, is er nog altijd een herleving gaande. Vervolging heeft Algerijnse christenen niet ontmoedigd. Ourahmane zegt dat 1 Korinthiërs 15:58 hem op smalle en moeilijk weg van Christus heeft bemoedigd: ‘Geliefde broeders en zusters, wees standvastig en onwankelbaar en zet u altijd volledig in voor het werk van de Heer, in het besef dat door de Heer uw inspanningen nooit tevergeefs zijn.’

Reacties

F
GEWELDIG!

GOD gebruikt Zijn eigen wegen om mensen te bereiken! Prijs de Heer!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.