Nieuws

24 februari 2011 door Rik Bokelman

Reiki kon haar niet helpen

De nonnetjes op school hadden geen positieve uitwerking op de manier waarop Ingrid Diederikse naar het christelijk geloof keek. "Ze waren vreselijk onaardig." Haar ouders hadden ook al weinig met de katholieke kerk. Ze mochten destijds alleen met elkaar trouwen wanneer haar vader katholiek zou worden. Van de kapelaan op school moest Ingrid eenmaal per week biechten. "Ik had niets om te biechten," vertelt Ingrid. "De kapelaan vertelde me dat ik toch moest biechten, ook al had ik niets te biechten. Ik verzon toen maar dat ik een appel had gestolen." De manier waarop ze met gelovige mensen werd geconfronteerd resulteerde toen ze volwassen werd in een afkeer van de katholieke kerk. "Ik wilde er niets meer van weten." 

Ingrid ontmoette een man met wie ze trouwde. Ze hadden allebei een goede baan en het leek ze voor de wind gegaan. Er kwam een kind ter wereld. "Toch constateerde ik dat m'n leven toch wel erg leeg was. 'Is dit het nou allemaal?' dacht ik. Ik kreeg levensvragen. 'Waarom ben ik hier?' 'Waar ga ik naar toe als ik dood ga?' Ik zag het nut van het leven niet, ondanks alle rijkdom. Uit nieuwsgierigheid begon ik me te verdiepen in allerlei vormen van spiritualiteit; waarzeggerij, boedhisme, reiki. Aan dromen die ik kreeg en voorspellingen die uit kwamen merkte ik dat het effect had. Ik ontdekte dat er een geestelijke wereld was. Toen ik bij mensen de zogenaamde aura's kon voelen vond ik dat bijzonder. Toch kreeg ik de vraag: is dit het dan? Al die kunstjes leverde me uiteindelijk niets op. Je raakte er wel van onder de indruk, maar je schoot er niets mee op in je leven. Het gaf geen antwoorden op de vragen die ik had." 

Er zou een omwenteling komen in het leven van Ingrid. Ze werd ontslagen, haar huwelijk ging kapot, en haar ex-man kreeg kanker. De twee bleven voor hun zoon toch samen in hun grote huis wonen, wat ze moeilijk konden verkopen. Ingrid besloot voor haar voormalig partner te zorgen. Twee jaar lang zorgde ze voor hem, al waren ze officieel gescheiden. Na twee jaar zou hij overlijden. "In die tijd zei een christelijke vriend dat hij voor ons bad. Ik werd echter boos. 'Bidden tot God? Waar is die God dan?! Mijn man heeft kanker.' Mijn man werd in die tijd echter christen. Ik las hem 's avonds voor uit de Bijbel. Ik snapte niet veel van de Bijbel, maar deed het voor hem."

Na de begrafenis van haar man kwam Ingrid een advertentie tegen van een plaatselijke kerk. 'Wegwijs in de Bijbel' stond er boven. "Toen ik die advertentie zag heb ik zonder na te denken de telefoon gepakt en het nummer gebeld. Ik wilde de cursus wel volgen. Met een vriendin ging ik er naar toe. Daar hoorde ik de rode draad van het Evangelie. Ik had toen voor het eerst het gevoel; 'ik kom thuis'. Ik kreeg verder antwoorden op de levensvragen die ik nooit beantwoord kreeg in mijn spirituele zoektocht. Ik ontdekte dat God in alles de touwtjes in handen heeft. Met Hem wandelen geeft mij zoveel vrede. Ik hoef nu niet naar een goeroe te luisteren, maar mag naar God zelf toe." 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher