Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 januari 2011 door Redactie

"God wil ons in zware omstandigheden helpen"

Stress, iedereen heeft het wel eens gehad. Als fysiotherapeut ging Gerard Feller zich steeds meer interesseren voor de relaties tussen lichamelijke en psychische klachten bij patiënten. Bovendien had hij als christen veel interesse voor pastoraat. Het resulteerde in het blad Promise, waarin wordt gewaarschuwd voor on-Bijbelse methoden in de geneeskunde en waarin alternatieven wordt aangereikt. Gerard vertelt.

"We geven met onze stichting onder andere cursussen tegen stress. Veel christenen hebben hier last van. Christenen hebben te maken met de moeite en complexiteit van onze moderne samenleving: relatieproblemen, gezondheidsproblemen, en ga zo maar door. Dit vereist veel vaardigheden op lichamelijk, psychosociaal en geestelijk gebied. Niet alleen om klachten te bestrijden maar zeker ook te voorkomen. Bij stress kunnen mensen depressieve gevoelens krijgen en eenzaamheid ervaren. Het lijkt dan vaak alsof God ver weg lijkt, men verliest vaak contact met medegelovigen of men kan juist 'overgeestelijk' worden. En zo zijn er meer symptomen."

Gerard Feller: "Het is heel belangrijk om God in je problemen te betrekken. God heeft de mens geschapen naar geest, ziel en lichaam. Vanuit dit mensbeeld kun je zoeken naar oplossingen op geestelijk, lichamelijk en psychisch gebied die door de Heilige Geest geleid worden en gezegend kunnen worden. Naast gebed moeten behandelmethoden en geneeswijzen ook getoetst worden of ze inderdaad door God gezegend kunnen worden. Daarbij kan God soms wonderen doen, maar meestal wil God helpen om een bepaalde weg te bewandelen waarin Hij ons wil steunen. Soms houdt het ook in dat Hij ons kracht wil geven om omstandigheden of moeiten niet altijd weg te nemen, maar te kunnen verdragen. De vreugde des Heere, is ook een belangrijk middel. Iemand die geleerd heeft vreugde van God te  ontvangen of verzamelen, kan vaker gemakkelijker lijden, net als Jezus Die om de vreugde die voor hem lag het kruis op Zich nam. Vaak worden er in geval van stress te weinig Bijbelse oplossingen aangereikt. Wij willen mensen daarbij helpen."

"God wil ons in zware omstandigheden helpen, maar ook leren ons leven met Hem te delen, op Hem te steunen en geloof te oefenen," zegt Gerard. "We hebben ook grote verantwoordelijkheid omdat we een tempel van de Heilige Geest zijn. In de dagelijkse stress die we kunnen ervaren mogen we oog voor anderen krijgen. Er zijn veel zwakken in de samenleving, veel christenen die het moeilijk hebben. Vanuit onze identiteit in Christus mogen we hen helpen. Een goede gezondheid naar geest ziel en lichaam, is een groot voorrecht."

www.stichting-promise.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen