Nieuws

03 december 2010 door Rik Bokelman

"Tragisch wanneer er jaren niets gebeurt"

"Ik kom in plaatsen waar de afgelopen jaren nog nooit iemand tot de Heer is gekomen," vertelt Jan Zjilstra. Dan zeggen ze: 'broeder Zijlstra, er zijn vandaag zoveel mensen tot geloof gekomen in ons midden. Dat hebben we in geen jaren gezien.' Dat is fantastisch, antwoord ik dan. Maar het is tragisch dat er jaren niets gebeurd is." Dat is volgens hem het tragische aan mensen die tot Jezus komen. Dat geldt ook genezingen.

"In gemeenten waar ik kom voor een genezingsdienst zien ze voor het eerst een genezing plaatsvinden in hun midden. Dat is ook prachtig voor ze, maar waarom is dat jaren lang niet gebeurd? Het had al lang gebeurd moeten zijn. Daardoor krijg je namelijk nieuwe mensen naar de kerk." Zijlstra vergelijkt de kerk vaak met de "blauwdruk uit Handelingen". "De kerk groeide in Handelingen omdat er een levend en krachtig Evangelie was, en er is niks aan veranderd aan dat Evangelie. We moeten dat Evangelie brengen: niet met vraagtekens, maar met uitroeptekens!"

"Er zijn zoveel kerken vandaag die nog niet eens een gebedsdienst hebben. Ik moedig mensen aan om een gebedsdienst te hebben. We hoeven dat niet alleen op zondagmorgen te doen. Nee, er hoort de hele avond geworsteld en gestreden te worden in de gebeden. Dat brengt saamhorigheid en een weg om een antwoord te zien. Het is in en in triest dat veel kerken geen gebedsdienst hebben. De eerste kerk is nota bene geboren in een gebedsdienst. Er was eens iemand die vertelde dat de hele gemeente nu samenkwam om te bidden voor de dominee die ziek was. Ik zei: 'dat is fantastisch, maar die onbekende broeder en zuster dan?'

"Elke kerk hoort een evangeliserende en reddende kerk te zijn. Als je een kerk hebt met 500 mensen, horen er minstens 100 uit te gaan om te evangeliseren. Nu zijn het een handje vol. Als dat gebeurd, krijgen we een andere kerk en maatschappij."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher