Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2010 door Redactie

Bijbel App zorgt voor "revolutie"

De ontwikkelaars van de YouVersion Bijbel hebben deze week laten weten dat de Bijbelapplicatie voor telefoons wereldwijd al tien miljoen keer is gedownload door bezitters van iPhones, iPads, Android telefoons en BlackBerry's. LifeChurch, de organisatie die de applicatie bedacht, hoopt dat mensen hierdoor meer de mogelijkheid benutten om de Bijbel te lezen.

Ook veel Nederlandse christenen gebruiken de Bijbel op hun iPhone. Gebruikers kunnen verschillende vertalingen selecteren om te lezen, zoals de Statenvertaling, maar ook toegankelijke Engelse vertalingen. Ook kan er in een handomdraai een Bijbeltekst worden getweet, gemaild, en kunnen gebruikers hun favoriete Bijbelteksten markeren. De Bijbelapplicatie werd gelanceerd in juli 2008. Sindsdien hebben gebruikers in totaal 3,5 miljard minuten gebruik gemaakt van de Bijbelpassages.

Volgens predikant Bobby Gruenewald is er sprake van een "revolutie". "Zou dit de generatie zijn die meer met God bezig is dan iedere andere generatie in de geschiedenis?" vraagt hij zich af. De missie van YouVersion is om Gods Woord meer toegankelijk te maken, en ze lijken dat op een succesvolle manier voor elkaar te hebben gekregen door middel van de applicatie.. "We geloven echt dat Gods woorden deel uitmaken van ons dagelijks leven, en dan zal ons leven vanzelf veranderen," voegt Gruenewald toe.

Download hier de gratis applicatie voor jou mobiele telefoon.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen