Nieuws

25 november 2010 door Rik Bokelman

"Jammer dat mensen zo rationeel omgaan met wonderen"

"Ik sprak met vrouw die in Nederland is genezen van een spierziekte en die jaren lang in een rolstoel heeft gezeten. Die persoon kon niet meer lopen. Ik vroeg: 'heel de buurt is zeker tot geloof gekomen?' 'Nee', antwoordde ze. De mensen dachten dat het vanzelf over was gegaan, of dat ze zich had aangesteld. Er wordt zo rationeel op wonderen gereageerd in Nederland: wonderen kunnen eigenlijk niet denkt men," stelt Kees Goedhart. 

Heidenen die niets weten van God staan doorgaans meer open voor wonderen, omdat ze nog geen eigen theorieën hebben ontwikkeld. "In het buitenland is het wondergeloof een grotere brug naar mensen toe dan in Nederland," zegt Kees Goedhart. In het buitenland trekt het wonderelement van God mensen aan. 'Als dat echt jou God is,' zegt men dan, 'dan wil ik die God dienen.' Ik denk wel dat er in Nederland mensen tot geloof komen door wonderen, maar ik denk dat het meer is wat Jezus zei: 'Dit geslacht zal geen ander wonder ervaren dan het teken van Jona,' zegt Goedhart.

Het is jammer dat mensen in Nederland zo rationeel omgaan met wonderen, vindt Kees. "Ik denk dat God die wonderen nog altijd doet opdat Zijn Naam erdoor verheerlijkt wordt. God wil in de kerk nog altijd wonderen doen, voor de gelovigen zelf, maar ook om zo Zijn Woord te bevestigen aan ongelovigen door krachten, tekenen en wonderen."

Toen Kees Goedhart eens op zending was werd er tijdens een samenkomst een verlamde man naar voren gebracht. De man had twee verlamde benen. "Ze zette hem zo voor me neer. 'Als je zegt dat die God van jou wonderen doet jou God doet, ga je gang,' zei men. Toen ze begonnen te bidden hoorde ze "een gil". De man stond op van z'n stoel en was genezen. Alle mensen die daar aanwezig waren gaven hun hart aan de Heer. "Ze hadden de grootheid van de Heer gezien."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher