Nieuws

08 november 2010 door Jeffrey Schipper

CIA schuldig aan neerhalen zendingsvliegtuig

Negen jaar na het incident neemt de Central Intelligence Agency (CIA) haar verantwoordelijkheid voor haar aandeel in het neerhalen van een vliegtuig waardoor een zendeling en haar dochter om het leven kwamen. Veroncia Bowers werd gedood toen een militaire jet het vuur opende op het vliegtuig. Haar echtgenoot Jim, zoon Cory en piloot Kevin Donaldson overleefden de vliegtuigcrash in de Amazone.

Uit het huidige rapport blijkt dat CIA-ambtenaren ten onrechte het vliegtuig van de zendelingen hebben aangemerkt als een vliegtuig dat drugs smokkelt. Daarom beviel de CIA het Peruaanse leger om het vliegtuig neer te schieten. De Amerikaanse regering heeft ter compensatie 8 miljoen dollar betaald aan de familie Bowers en de piloot. Hun taak was om het Evangelie in 50 externe Peruaanse dorpen te verspreiden. De Bowers hielden leiderschapstrainingen en seminars onder lokale gelovigen.

Ondertussen is Jim bezig met de wederopbouw van zijn leven. In december 2003 is hij hertrouwd. Het nieuwe gezin Bowers woont in de Verenigde Staten, waar ze een Spaanse kerk hebben gepland.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify