Nieuws

23 september 2010 door Rik Bokelman

De brede en smalle weg gaat met z'n tijd mee

Wie kent de bekende plaat van de brede en de smalle weg niet? De plaat over de brede en smalle weg waar Jezus over sprak is wereldberoemd. Deze week kwam er een moderne variant uit, ontworpen door Fokke de Vries uit Urk. Daarop zijn moderne beelden te zien als een computer en een auto, en zijn ook andersgelovigen te zien, zoals een vrouw met een hoofddoek. Mensen worden met een roltrap naar de hel gevoerd.

Klik hier om de poster te bestellen.
Klik hier om de poster in het groot te bekijken.

Kees van Helden was betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe plaat. "De oude plaat is inmiddels 130 jaar oud, we wilden deze poster weer dichter bij de jeugd brengen om zo met hen in contact te komen. We hopen dat ouders en kinderen samen de plaat bekijken met een Bijbel erbij." Er is volgens hem nog altijd behoefte aan zo'n poster. "Een goede plaat zegt meer dan duizend woorden, in één oogopslag heeft de kijker de hele levensweg in ogenschouw. Ieder mens vraagt zich namelijk wel eens af: waar eindigt mijn levensweg? Hier is dat illustratief tot uitdrukking gebracht. Bij elk aspect van de plaat kan je inzoomen op de teksten die je verder helpen. De plaat fungeert als discussiestarter, opening tot gesprek of persoonlijke bezinning."

Bij de brede weg is onder andere een beeldscherm te zien. Kees van Helden: "Dat staat voor  de seksualisering van onze samenleving. Dit ontwricht de samenleving. Kijk bijvoorbeeld eens naar de vele familiedrama’s naar aanleiding van stukgelopen huwelijken door bijvoorbeeld overspel. Waar begint dat?" Bij de smalle weg wordt de hemel voorgesteld door een honingraadstructuur. "Hiermee wordt aangegeven dat er vele leden zijn, maar één Lichaam."

"Het voorstellen van de twee wegen wordt nog steeds gepredikt," zegt Kees. Van nature lopen we op de brede weg. Dat hoeft zo niet te blijven, er is een Weg door het volbrachte werk van Christus! De ‘voordelen’ van de brede weg worden je als verlokkelijkheden gepresenteerd maar brengen je in de toenemende staat van gebondenheid en uitzichtloosheid. Het voordeel van de smalle weg is dat je mag uitzien op de Eeuwige Zaligheid."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher