Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2010 door Patrick Goede

Rabbijn wenst Palestijnen de pest toe

Rabbijn Ovadia Yosef heeft zaterdag tijdens de wekelijkse sabbatpreek gezegd te hopen dat de Palestijnse president Mohammed Abbas door de 'pest' zou worden getroffen. Hij sprak de wens uit de Abbas en de Palestijnen van de aarde zouden verdwijnen: "Moge God hen treffen met de pest, deze Israël haters en duivelse mensen." Palestijnse leiders, zelf ook niet vies van dergelijke uitspraken, reageerden woedend.

Palestijns hoofdonderhandelaar Saeb Erekat noemde de opmerking 'een absolute belediging voor de inspanningen om vooruitgang te boeken bij het vredesproces'. Hij stond erop dat Yosef op het matje wordt geroepen.

Woordvoerder P. J. Crowley van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken  zei teleurgesteld te zijn : "Wij betreuren en veroordelen de opruiende uitspraken van Rabbi Ovadja Yosef, die niet alleen schokkend zijn, maar ook de zaak van de vrede schaden."

Op zichzelf zijn de reacties verbazend aangezien er elke vrijdag in de Palestijnse moskeeën de oproep klinkt tot het vermoorden van alle Joden op aarde. Deze extremistische preken worden vaak live uitgezonden op televisie. Amerika heeft zich daartegen nimmer zo hard uitgesproken.Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?