Nieuws

23 juni 2010 door Jeffrey Schipper

"Over Jezus praten wordt opgevat als wanordelijk gedrag"

De politie in het Amerikaanse Dearborn, Michigan, meldt vier christelijke evangelisten te hebben gearresteerd op een groot cultureel Arabisch festival. Ze werden opgepakt wegens "wanordelijk gedrag". De arrestatie vond plaats op de openingsdag van het 15e jaarlijkse Dearborn Arab International Festival. Naar verwachting 300.000 mensen komen vanuit de VS, Canada en het Midden-Oosten om het evenement bij te wonen.

Het viertal heeft laten weten alleen met mensen te willen spreken die met hen zouden willen praten. Inmiddels zijn ze op borgtocht vrijgelaten. De evangelisten behoren tot de groepering Acts 17 Apologetics en gingen naar het festival om gesprekken over Christus aan te gaan. "Het is jammer om te zien dat verlangen om liefde te betonen en geloof te bespreken kan worden opgevat als 'wanordelijk gedrag'," zegt Todd Nettleton, die namens de christelijke organisatie Voice of the Martyrs (VOM) in het verleden eveneens op het festival aanwezig was.

Zorgwekkend
"Het moet voor christenen zorgwekkend zijn dat op een openbare straat over Jezus praten kan worden opgevat als 'wanordelijk gedrag'," vervolgt Nettleton. "Als dit met iemand zou zijn gebeurd die in Pakistan of China op straat sprak over zijn geloof, zouden we zeggen 'oh ja, dat gebeurt'. Maar dit is gebeurd in de Verenigde Staten, een land waar we zeggen dat we beschikken over de  vrijheid van godsdienst." Nettleton roept christenen op niet te reageren met woede of ongeloof, maar met passie om de wereld in te gaan en discipelen te maken.

Eerder liet een rechter een christelijke predikant uit Soedan toe om het Arabisch festival te bezoeken, zie dit bericht. De oprichter van Arabic Christian Perspective (ACP) wil onder de bezoekers religieuze literatuur verspreiden en zijn christelijk geloof met moslims delen. Dearborn is één van de meest dichtbevolkte Arabisch-islamitische gemeenschappen in de Verenigde Staten. Bijna 30.000 van de in totaal 98.000 inwoners zijn Arabische moslims. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify