Nieuws

07 juni 2010 door Jeffrey Schipper

Afghaanse parlementariër roept op tot executie christenen

International Christian Concern (ICC) meldt dat  een Afghaanse staatssecretaris heeft opgroepen tot openbare vervolging van christelijke bekeerlingen die de islam hebben verlaten. Onlangs kreeg Abdul Sattar Khawasi beelden te zien over christelijke mannen die doopten en baden in het Perzisch. "Die Afghanen moeten in het openbaar worden geëxecuteerd," was de reactie van de staatssecretaris.

Een ICC-woordvoerder: "De uitzending leidde tot een protest van honderden studenten van de Universiteit van Kabul. Zij schreeuwden doodsbedreigingen en eisten de verwijdering van de christelijke buitenlanders die zijn beschuldigd van proselitisme - het proberen te bekeren van mensen tot je eigen mening (geloof)." Als gevolg hiervan zijn de activiteiten van Norwegian Church Aid (NCA) en Church World Service (CWS) stilgelegd. De Afghaanse is momenteel bezig met een intensief onderzoek.

Doodstraf
Volgens de Afghaanse wetgeving is bekering vanuit de islam illegaal en staat daar de doodstraf op. ICC-bronnen binnen Afghanistan hebben gemeld dat veel christenen zijn ondergedoken en bang zijn voor executie. Onder druk van de overheidsonderzoeken, hebben sommige Afghanen de namen en locaties van de christelijke bekeerlingen openbaar gemaakt.

"De executie van christenen die wordt uitgevoerd door het Afghaanse parlement is absoluut verschrikkelijk," vertelt Aidan Clay, regionaal manager in het Midden-Oosten namens het ICC. "De verklaring van Khawasi klonk als een tiranniek manifest van de Taliban en niet die van een bondgenoot van de VS. Amerikaanse levens zijn tijdens de strijd tegen terrorisme verloren gegaan, en toch worden christenen binnen de Afghaanse grenzen onderdrukt," aldus Clay.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher