Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2010 door Patrick Goede

Willem Ouweneel: "Heilige Geest wordt ondergewaardeerd"

"De Heilige Geest speelt een belangrijke rol in mijn bediening. Dat komt omdat Hij naar mijn mening ondergewaardeerd wordt in het christendom." Dat zegt Willem Ouweneel in een interview met David Maasbach, dat dit weekend te zien was op SBS6.

"De Christenen in het westen zijn altijd gefocust geweest op de zonde. Mensen vragen zich af hoe ze van hun zonde af komen en vrij kunnen zijn. God wil echter niet alleen onze zonden oplossen, Hij wil dat we met de Geest vervulde mensen worden. Daarom is Pinksteren misschien wel het belangrijkste feest. Alle andere feesten werken naar het Pinksterfeest toe." vertelt Ouweneel.
 
Werk van de Heilige Geest
Behalve een Persoon is de Helige Geest ook een kracht: "traditionele kerken vergeten dat nog wel eens. Je kunt vol zijn van de Geest, maar ook maar een beetje van Zijn Kracht ervaren. De Bijbel spreekt over vervulling van de Geest. Als dat gebeurt kunnen er grote dingen in je leven gebeuren."

"De Heilige Geest doet ontzettend veel dingen. In de eerste plaats maakt Hij van ons een aanbidder. De Vader verlangt namelijk naar aanbidding, daar zijn we voor geschapen, dat is ons doel in het leven. Ten tweede wil Hij ons steeds meer laten lijken op de Zoon van God, de ideale Mens, Jezus Chistus. Door de Geest leren we pas echt wat bidden en getuigen is."

 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen