Nieuws

28 april 2010 door Jeffrey Schipper

‘Seksualiteit niet alleen vanuit religie benaderen’

"Seksualiteit hangt samen met wie je bent," zegt Arjet Borger, initiatiefneemster van de website Vrije liefde. "Seksualiteit is een kwetsbaar onderwerp. De website www.vrijeliefde.nl laat dat zien en doet een oproep om bewuste keuzes te maken." De website is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende professionals met een christelijke achtergrond en kennis van (problemen rondom) seksualiteit.

"Seksualiteit wordt vaak benaderd vanuit religie. Ik miste een bepaalde benadering van dit onderwerp. Het is goed om uit de Bijbel te leren hoe je keuzes moet maken. Deze website is een aanvulling daarop. De informatie is praktisch toepasbaar en roept op tot herkenning. Wanneer je het alleen vanuit theologisch oogpunt benadert, kan het heel ver weg lijken."

Bewust keuzes maken
De website biedt christelijke jongeren en jongvolwassenen informatie rondom seksualiteit en relaties. Maandag 8 februari ging Vrije liefde de lucht in. Het uitgangspunt van de website is dat als jongeren kennis hebben over seksualiteit, zij bewust keuzes kunnen maken in hoe zij daarmee om willen gaan. Door open en eerlijke informatie te geven kunnen zij zelf nadenken over wat zij wel of niet willen en waarom zij bepaalde keuzes maken.

Eerder liet Borger tegenover de EO weten dat "vrije liefde staat voor dat je vrij mag zijn, juist als christen." Volgens haar weten veel christelijke jongeren niet precies hoe zij hun seksualiteit met hun geloof kunnen combineren, doordat velen het kunnen ervaren als een last op hun schouders. Borger hoopt dat zij door middel van de website zelf bewuste keuzes gaan maken in hoe zij met seksualiteit willen omgaan.

Willen iets anders dan kunnen
"De website Vrije liefde kan gezien worden als een aanvulling op wat er al is." vertelt Borger. "Er zijn een hoop kerkelijke (jongeren)activiteiten waarin seksualiteit wordt besproken. Door middel van Vrije liefde kan het vanuit een nog breder perspectief benaderd en besproken worden. Keuzes zijn gemakkelijker te maken als het onderwerp dichterbij jezelf komt. Als christen wil je zuiver met seksualiteit omgaan. Maar dat je dat graag wilt, betekent niet dat dat altijd makkelijk is."

Lees hier het artikel "Ik was zelf seksverslaafd".

Lees hier het artikel "Seksverslaving wordt vaak beschouwd als ernstigere zonde".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher