Nieuws

12 april 2010 door Rik Bokelman

SGP moet vrouwen toelaten (video)

De Staatkundig Gereformeerde Partij moet vrouwen toelaten op de kandidatenlijst. SGP-stemmer Maaike Langelaar vindt dit oordeel van de Hoge Raad "teleurstellend". Volgens haar is er in Nederland "geen ruimte meer voor minderheden met een eigen standpunt." Zij was vorige week te gast bij Pauw & Witteman.

Zij schrijft samen met Gerdien Waterman in dagblad Trouw: "Maar wat ons vooral stoort, is dat onder het mom van compassie voor ’de onderdrukte SGP-vrouw’ onze zelfredzaamheid in twijfel getrokken wordt. Vrouwen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de SGP. En als wij als SGP-vrouwen meer invloed willen hebben, zijn we mans genoeg dat zelf te bepleiten. Daarnaast is er altijd nog ruimte om zelf een partij op te richten.

"Want wees eerlijk: is er voor SGP-vrouwen ooit een fonds opgericht of subsidie uitgetrokken om ons maatschappelijk vooruit te helpen? Waarom wel de bestraffende aandacht, maar als wij dan een minderheid in een beklagenswaardige situatie zijn, niet de positieve stimulans die bijvoorbeeld allochtone vrouwen wel krijgen? Ons maatschappelijk succes hebben we geheel en al te danken aan onze eigen inspanningen, en niet te vergeten die van onze vaders én moeders."

Lees verder in dagblad Trouw.


Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher