Nieuws

08 maart 2010 door Jeffrey Schipper

"Lijn tussen ware en valse christen is vervaagd"

"De kerk is absoluut te onderscheiden van de cultuur en staat volkomen los van de wereld en ongelovigen," vertelt schrijver John MacArthur. "Ik denk dat we ons goed bewust moeten zijn van het feit dat er een onderscheid is tussen een christen en niet-christen. Ik denk dat niet veel christenen dat begrijpen en dat de lijn tussen een ware en valse christen sterk vervaagd is," laat de evangelische predikant weten.

De auteur van Ashamed of the Gospel: When the Church Becomes Like the World(wanneer de kerk wordt als de wereld) vindt dat er onder christenen vandaag de dag een "bijbels begrip van scheiding" moet zijn. MacArthur voegt toe dat de apostel Paulus aan de Korinthiërs duidelijk maakte dat christenen niet in twee werelden kunnen leven - de wereld van gerechtigheid en de wereld van ongerechtigheid, licht en duisternis, Christus en satan. Hij vindt dat deze vermenging vandaag de dag invloed heeft op de cultuur en de kerk.

Ontucht met de wereld
"Een kerk is een groep mensen die zich tot Christus gekeerd heeft en zich scheidt van het systeem van satan," gaat MacArthur. "Het is een gemeenschap van gelovigen die verlost zijn en niet een evenement dat voor de hele wereld open is, wat ten koste gaat van het geestelijk leven en de ontwikkeling van de kerk. Je kunt de kerk niet laten trouwen met de cultuur. Pleeg geen ontucht met de wereld."

"Het afscheiden van de cultuur en niet-gelovigen betekent niet dat de kerk zichzelf moet isoleren," verklaart MacArthur. "Paulus pleitte voor een rein leven en zei niet dat we met niet-gelovigen het Evangelie niet mogen delen." Hij voegt eraan toe dat hij met deze boodschap "alleen maar boven alle dingen het Woord van God wil gehoorzamen". Op de Shepherds' Conference onderstreepte hij tegenover duizenden collega-predikanten dat de bijbelse opdracht zich niet verbindt met niet-gelovigen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify