Nieuws

22 februari 2010 door Jeffrey Schipper

Brief PKN verbijstert Christenen voor Israël

Met verbijstering heeft stichting Christenen voor Israël kennis genomen van de inhoud van de brief die namens de PKN overhandigd is aan de regering van Israël. In de brief roept de PKN op de rechten van de Palestijnen beter te respecteren en haar 'restrictief beleid' te beëindigen. Daarmee reageerde de kerk op het zogenaamde Kairosdocument, dat in december verscheen.

Christenen voor Israël constateert dat PKN zich met met valse informatie en misleidende propaganda heeft laten influisteren. De kerk zou geen hoor en wederhoor hebben toegepast, omdat het volgens de organisatie in dat geval zou hebben gesproken over de situatie in Oost-Jeruzalem. Bovendien zou de brief laten zien dat de PKN geen inzicht heeft in het werkelijke internationale recht.

Eeuwige beloften van God
"Afgezien daarvan vindt Christenen voor Israël dat het spreken en belijden van de kerk over Israël gefundeerd dient te worden in de eeuwige beloften van God en niet in de democratie van de volkeren, waarvan velen Israël niet eens erkennen. Het misstaat de PKN om daarover te zwijgen," luidt de verklaring van Christenen voor Israël.

"Wat de kerk zou moeten doen, is voor Israël op de bres staan nu het antisemitisme voortwoekert. Wat de kerk zou moeten doen is een dam op werpen tegen de demonisering van Israël. Waar de wereld Israël aanklaagt en isoleert zou zij de advocaat van Israël moeten zijn. Door het overhandigen van deze boodschap bruuskeert de leiding van de kerk vele christenen, niet in het minst in haar eigen gemeenschap."

Liefde aan Israël
"Opnieuw roepen wij het huidige leiderschap van de kerk op met liefde om Israël heen te staan en de kritiek aan de wereld over te laten. Opnieuw roepen wij het moderamen van de PKN op zich niet meer te laten inpraten door diegenen die het geloof in Gods beloften aan Israël al lang verloren hebben. Opnieuw roepen wij de PKN-leiding op nu eens eindelijk de stem te verwoorden van hen die Israël zegenen en liefhebben," aldus de oproep van Christenen voor Israël.

Bron: Christenen voor Israël

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher