Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2010 door Jeffrey Schipper

Open gesprek 'Zondagsrust' met kroonprins

Prins Willem Alexander en prinses Maxima hebben vorig jaar met het bestuur van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Zondagsrust en Zondagsheiliging gesproken over de besteding van de zondag door het Koninklijk Huis. Voorzitter D. van der Sluis zei zaterdag op de jaarvergadering in Barneveld dat er sprake was van een "open gesprek", zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het prinselijk echtpaar vond het goed om te horen ze door predikanten over heel Nederland in gebed worden opgedragen. Willem Alexander en Maxima lieten weten dat ze een meer sociale opvatting van de zondag hebben. Zij beschouwen de zondag vooral als een dag van rust. Het bestuur beëindigde de ontmoeting met het lezen van Psalm 92 en een gebed.

Niet gerust
De bestuursvoorzitter viel tijdens het gesprek op dat prinses Maxima in die week op zondag bij de opening van een museum in België aanwezig was. "Maar de verantwoording ligt nu bij hen," zegt Van der Sluis in het RD. Het bestuur benadrukte dat wanneer een mens zich tot God bekeert, hij eerbied krijgt voor de dag des Heeren.

Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?