Nieuws

05 januari 2010 door Jeffrey Schipper

'De missie van een christen begint in de kerk'

"Wij zeggen: 'er is niets belangrijker dan God'. Maar u vindt anderen wel belangrijker dan Hem.  Dat zegt u niet met uw mond maar met uw leven," vertelt predikant Paul Washer. Maleachi 1:8 zegt, 'Als jullie met een blind offerdier aankomen, zeggen jullie: 'Wat geeft dat nu?' En ook als jullie met een kreupel of ziek dier aankomen, zeggen jullie: 'Dat geeft toch niets?' Christus belooft u twee dingen: een kruis om aan te sterven en een nieuw leven. Hij is alles of niets voor u."

"Wij denken dat het allemaal om ons draait, maar dat is fout. Abraham Kuyper stond eens voor een groep mannen en zei: 'Ik wil dat jullie weten wat Jezus Christus zal doen wanneer Hij terugkomt'. Dat Christus zal zeggen: 'alles is geschapen tot eer en glorie van Mij en alleen degenen die zich dat hebben gerealiseerd gaan naar de hemel'. Het draait allemaal om Hem."

Mentaliteit kerkgangers
"Het moeilijke van onze redding is dat alleen God dat mogelijk kan maken. Als Hij zijn Zoon niet had gezonden zou de gehele mensheid naar de hel gaan. Dan nog zou Hij rechtvaardig, glorieus en liefdevol zijn geweest. Offer uw familie wat u God offert en kijk dan hoelang u nog een familie heeft. Twintig procent van de kerkgangers doet het werk en tachtig procent doet niets, behalve naar de kerk gaan. En velen willen dan op zending. Maar zending begint hier, in de lokale kerk. Als ik uw werkgever was en zag op papier dat u niets heeft gedaan, krijg ik te horen: maar ik beloof dat als u mij nodig heeft, ik er zal zijn'. Dat is de mentaliteit van de tegenwoordige kerk. Ergens aanwezig zijn is echter niet genoeg. Er is een Evangelie dat verkondigd moet worden."

"Het doel is om de hele week anderen de glorie van God te tonen. Dan zegt u: 'Maar hoe doe ik dat met alle activiteiten doe ik heb?'" Washer wijst op de wijze waarop kinderen worden opgevoed. "Realiseer u dat uw kinderen voor God moeten verschijnen. Zij zullen worden zoals u bent. Iedereen in uw gezin is druk. Waarom toont u geen berouw en dient u niet de Heer?," aldus de voorganger.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify