Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 december 2009 door Jeffrey Schipper

Christelijke tv in het Midden-Oosten nu ook live

"We zijn erg enthousiast over de live-programma's, omdat de kijkers daardoor de gelegenheid krijgen om direct te bellen en vragen te stellen over wie Jezus Christus is," zegt David Harder namens SAT-7. De christelijke tv-zender, die uitzendt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, heeft veel positieve reacties ontvangen op hun live-programma's. Het eerste live-programma zond SAT-7 vorige week uit, op de dag dat de zender drie jaar bestaat.

De volgende live-shows staan gepland op kerstavond en nieuwjaarsdag. Op deze wijze hoopt SAT-7 het nieuwe jaar te starten "met God als onze focus". Harder zegt dat de live-shows vragen over de werkelijke betekenis van Kerst zullen beantwoorden. “Gaat het alleen over geschenken en proberen aardig te zijn voor mensen? We weten als volgelingen van Christus dat het over meer gaat dan dat,” vertelt Harder, die zegt dat de live-programmering zeer krachtig werkt. "Mensen bellen en stellen hun vragen en krijgen vervolgens direct antwoord."

Groot bereik
SAT-7 beschikt over drie kanalen, SAT-7 ARABISCH, SAT-7 PARS en SAT-7 KIDS. Deze kanalen zijn te zien in alle landen van Marokko tot Afghanistan. Arabisch, Perzisch en Turks-sprekende Europeanen kunnen eveneens de uitzendingen bekijken. "Soms hebben we voorgangers, priesters en andere christelijke leiders die vragen van kijkers rechtstreeks beantwoorden. Dit soort live-shows zijn erg populair," aldus Harder.

Harder voegt toe dat een gulle donateur heeft besloten om zijn donaties te viervoudigen. Dankzij deze actie kan SAT-7 nu vier keer zo ver gaan om ongelovigen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika te bereiken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen