Nieuws

10 december 2009 door Jeffrey Schipper

Paul Washer: "Schrift niet alleen onfeilbaar"

"De huidige toestand in de Verenigde Staten is een direct gevolg van afwijzing van het Woord van God als bron van alle waarheid en wordt ondermijnd door de filosofieën van de wereld." Dat stelt de christelijke groepering National Center for Family-Integrated Churches. Vanwege hun bezorgdheid over het land, de families en de kerk, wordt vanaf vandaag een conferentie gehouden. Het thema is: 'Toereikendheid van de Schrift'.

"Het belang van deze conferentie is dat deze ene waarheid wordt ingezien: als we besluiten dat de Bijbel onfeilbaar is, hebben we slechts de helft van de strijd gestreden," zegt Paul Washer (foto), directeur van HeartCry Missionary Society. "We moeten terug naar de leer van de toereikendheid van de Schrift: dat de Schrift niet alleen onfeilbaar is, maar ook het levende Woord van God voor elke situatie waarin een christen wordt geconfronteerd in dit leven." Washer is tijdens de conferentie een van de sprekers.

Leer van de Schrift
Organisatoren van het evenement zeggen dat de leer van de toereikendheid van de Schrift (Sola Scriptura) "vandaag de dag het meest belangrijke slagveld in de kerk is" en zorgt voor "de zuiverheid van de kerk, de suprematie van het Evangelie en het voortbestaan van de christelijke beschaving". De organisatie National Center for Family-Integrated Churches, die zich inzet voor de restauratie van het christelijke gezin en de hervorming van de christelijke kerk, gelooft dat de kerk de Sola Scriptura in de 19e en 20e eeuw heeft verlaten. Volgens hen heeft dat geresulteerd in "de bezoedeling van bijna elk aspect van Amerika".

"Kerken weten niet wat het betekent om kerk te zijn. Christenen weten niet wat het betekent om Christus te volgen. Kerkleden kennen niet het belang van de kerk. Gezinnen weten vaak niet hoe gezinnen behoren te funcitoneren," betreuren de organisatoren. De organisatie wil christenen meegeven dat de Schrift de enige weg is om het individuele leven, het gezinsleven en het kerkelijke leven richting te geven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify