Nieuws

19 november 2009 door Jeffrey Schipper

'Anti-homo-wet maakt werk christenen moeilijk'

Exodus International heeft een brief verzonden naar de president van Oeganda. De christelijke organisatie uit hierin haar bezorgdheid over een voorgestelde anti-homo-wet. Exodus is bang dat dit negatieve gevolgen zal hebben voor voorgangers, zendelingen, zorgpersoneel en hulpverleners. De organisatie vindt de voorgestelde wetgeving niet de juiste oplossing.

Momenteel is homoseksualiteit illegaal in Oeganda en kan worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal 14 jaar. In de voorgestelde anti-homo-wet 2009 zou de straf worden uitgebreid tot een levenslange gevangenisstraf en in sommige gevallen ook een kapitaal vergrijp. Zo zouden homoseksuelen die HIV/aids hebben en homoseksualiteit praktiseren de doodstraf krijgen onder de nieuwe wetgeving. Volgens het wetsvoorstel kunnen gezagsdragers die homoseksueel gedrag ontdekken en niet binnen 24 uur hier melding over maken te maken krijgen met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

Homoseksualiteit overwinnen
Exodus heeft als doel om homoseksuelen te helpen met het overwinnen van hun liefde voor personen van hetzelfde geslacht. "Als homoseksueel gedrag strafbaar is en vervolging met zich mee brengt, zoals wordt voorgesteld in dit wetsvoorstel, kunnen kerkelijke leiders deze mensen niet helpen met het aanpakken van deze persoonlijke kwestie," valt te lezen in de op 16 november verstuurde brief.

"De christelijke kerk kan en mag een homoseksuele levenswijze niet 'vergoeilijken', maar moet worden toegestaan om de liefde van Christus te verspreiden. Wij zijn van mening dat deze wetgeving deze missie moeilijk maakt om een niet onmogelijke taak uit te voeren. Velen van ons hebben persoonlijk moeite met ongewenste homoseksualiteit en hebben ooit geleefd als homoseksueel, maar hebben sindsdien een nieuwe identiteit in Jezus Christus gevonden die is gebaseerd op de leer van het christelijk geloof."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher