'Wat voor apostel bent u?'

07-10-2009 door Jeffrey Schipper
Facebook, waarvan de deugden voor mij steeds twijfelachtiger worden, kent een aantal quizzen om vast te stellen wat voor persoon u bent. Zij stellen vragen als 'Welke dode rock-ster ben jij?' etc. Onlangs verduisterde alle gezond verstand en fatsoen met het spel genaamd, 'Welke apostel bent u?'

De vragen worden gesteld op basis van de pseudo-participatieve fantasma's van de populaire cultuur. Het is als 'air guitar'. Je speelt niet, maar doet alsof - het gaat om gevoel. Dus, wat voor apostel “bent u”? Geen van hen, uiteraard - maar we willen het vluchtige gevoel van vereniging teweeg brengen (veronderstel ik).

Maar wie onder ons, in de naam van God, kan het geloof en de moed van de apostelen benaderen? De beste kerkplanter of zendeling staat in de bleke schaduw van bijvoorbeeld de apostelen Paulus of Petrus. Ja, de apostelen worden ontsierd (denk aan Petrus' aanvankelijke onwil om te worden geassocieerd met de christelijke heidenen, Handelingen 10), maar hun onderwerping aan Christus, het lijden voor het kruis van Jezus Christus en de uitbreiding van Zijn Koninkrijk, moet bij ons allemaal, ook ikzelf, leiden tot diepe schaamte.

Ik daag u uit waarmee Paulus zijn lezers uitdaagde: volg Paulus zoals Paulus Christus volgde. Als we dat doen, zullen er geen idiote en godslasterlijke Facebook-quizzen over de apostelen meer verschijnen.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Wat voor apostel bent u?'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!