Onrust Honduras beïnvloedt christelijke organisaties

16-07-2009 door Jeffrey Schipper
De recente politieke onrust in Honduras heeft geleid tot vertraging bij het verstrekken van humanitaire hulp voor gemeenschappen in één van de meest achtergestelde regio's van het land. Dit liet Adventist Development and Relief Agency (ADRA) dinsdag weten.

"Helaas kunnen we vanwege de politieke situatie de meeste burgemeesters en overheden in onze regio's niet bereiken," zegt Roberto Brown, financieel directeur van ADRA Honduras. "Dit is een echte tegenslag bij het bereiken van onze doelstellingen."

Opstand
Inmiddels heeft de Hondurese president Manuel Zelaya opgeroepen tot een opstand en burgerlijke ongehoorzaamheid, zodat hij zijn macht weer kan aanvaarden. Hij heeft de Hondurese bevolking opgeroepen om te staken en protestmarsen te houden. De onderhandelingen die moeten leiden tot beëindiging van de crisis, worden zaterdag hervat.

Tot op heden verbeterde het project van ADRA de gezondheid en voeding van meer dan 5.300 kinderen onder de vijf jaar. Ook zorgden ze ervoor dat gemeenschappen in Honduras adequaat kunnen reageren op situaties die van invloed zijn op hun toegang tot voedsel. Ook zorgde politieke demonstraties en wegblokkades voor problemen bij het vervoer.

Versterking behoeften
Een andere christelijke organisatie, Orphan Outreach heeft, vanwege de aanhoudende instabiele situatie in het land, een reis geannuleerd. "De behoefte aan hulp in Honduras is overweldigend. Door deze onstabiele situatie worden deze behoeften alleen maar versterkt," zegt medewerker Tiffany Taylor.

Op 28 juni werd Zelaya afgezet door het Hondurese leger, na maandenlange opgelopen spanningen. De politieke crisis is nog altijd onopgelost. ADRA is werkzaam in 125 landen en is verantwoordelijk voor noodhulp, ongeacht politieke voorkeur, religie, leeftijd, geslacht, ras of etniciteit.

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Onrust Honduras beïnvloedt christelijke organisaties
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!