Nieuws

09 juli 2009 door Jeffrey Schipper

Themapakket: 'Hart voor de schepping'

Het Christelijk Ecologisch Netwerk (CEN) en de projectgroep Kerk & Milieu roepen de kerken in ons land op om speciale aandacht te besteden aan de zorg voor de schepping tussen 1 september en 5 oktober 2009. Deze ‘Periode voor de Schepping’ heeft als thema: 'Hart voor de schepping' - Zorgen voor Gods wereld in een tijd van klimaatverandering'.

Hoewel de klimaatcrisis de afgelopen maanden door de financiële crisis van de voorpagina’s is gedrongen, is de actualiteit en ernst onverminderd zorgwekkend. Temperatuurrecords, smeltende gletsjers, verdwijnend poolijs en extreme weersomstandigheden wijzen erop dat traditionele weerpatronen 'van slag zijn' en langzaam maar zeker veranderen. De vraag is niet alleen hoe hoog de zee stijgt of wie er door droogte of watersnood getroffen zullen worden, maar vooral hoe wij als christenen hierop persoonlijk reageren.

Themamap
Aansluitend bij de recente Klimaatbrief van de Raad van Kerken roept het CEN en de werkgroep Kerk & Milieu de kerken op om het nieuwe kerkelijke jaar te beginnen met een moment van bezinning over onze plaats en opdracht in de schepping. Liefde en respect voor Gods schepping zetten aan om in eigen omgeving metterdaad een verschil te maken. Verwondering en verantwoordelijkheid gaan hand in hand in dit themapakket 'Hart voor de schepping'.

Dit nieuwe themapakket bevat meditaties en natuurinformatie bij de zeven scheppingsdagen, diverse preekschetsen, verwerkingsmateriaal voor kinderen en jongeren en praktische milieutips. De materialen zijn ontwikkeld met het oog op gebruik in kerkdiensten en in grote en kleine bijeenkomsten van zowel evangelische als reformatorische kerken.

'Hart voor de schepping' verschijnt eind juli en kan worden besteld op www.cenet.nl en www.kerkenmilieu.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher